Otsikosta varmaan voi päätellä että ruoasta on kyse. Itsehän olen tosiaan laihduttanut parissa vuodessa sen 25kg ja sairastuinpa jossain vaiheessa sitten jonkinasteiseen syömishäiriöönkin, mutta onneksi siitä pääsin yli. Lapsesta asti minulla on ollut tosi vaikea suhde ruokaan, en ole koskaan osannut syödä "normaalisti", joko ahmin itseeni kaiken mitä kaapeista löytyy tai sitten en vaan syö. Ruoka on siis ollut pahin viholliseni.

 

Nyt olen kuitenkin pikkuhiljaa alkanut ymmärtää ruoan merkityksen harrastuksessani ja vaikka edelleen lipsahduksia tapahtuu (leipääääää), olen saanut jonkinlaisen otteen syömisestä. Yritän pitää mielessä valmentajani sanat "isoin osa päivän kaloreista pitää tulla proteiinista", vaikka se tuntuu välillä niiiiin vaikealta. On ollut todella vaikeaa keksiä hyviä ruokia, missä olisi paljon proteiinia ja suht vähän kaloreita ja hiilareita. Onneksi nyt minulla on käytössä muutamat vakiruoat joihin en usko ainakaan ihan heti kyllästyväni. Laihduttaminenhan olisi helppoa jos minun ei samalla pitäisi tarkkailla proteiininsaantiani, että lihakset eivät dieetin aikana katoa kokonaan.

1621785_668519433185299_1424255414_n-nor

Mitä sitten syön yleensä päivän aikana?

Aamuni alkaa yleensä smoothiella, johon laitan puolikkaan maitorahkan, puolikkaan banaanin, kanelia sekä mehukeittoa tai maitoa. Joskus syön aamulla myös banaanipannareita (http://olotila.yle.fi/tee-itse/kahden-ainesosan-banaanipannarit), tuohon ohjeeseen lisään itse vielä kanelia ja syön ne sellaisenaan tai turkkilaisen jogurtin kanssa!

Seuraavaksi syön koulussa 11-12 aikaan mitä ikinä siellä onkaan tarjolla. Leipää en syö ollenkaan ja pastaan ja perunaan en myöskään koske. Riisiä jos on niin otan todella vähän, sillä keskityn salaattipöytään ja lihaan. Koulussa tulee monesti kiusaus ottaa sämpylää, koska ne ovat ihanan lämpimiä ja niiiin hyviä<3

Suunnilleen 14-15 aikaan syön jotain pientä välipalaa, esimerkiksi vihanneksia, hedelmän tai jogurttijuoman (Danone Vitalinea:n jossa ei ole rasvaa eikä sokeria) ja siitä lähden yleensä sitten salille. Salin jälkeen tietenkin proteiinijuoma (itsellä käytössä SELF omninutrition:in suklaanmakuinen soijaproteiini), paitsi joskus aerobisina päivinä.

En yleensä syö enää illalla toista lämmintä ruokaa, vaan teen itselleni smoothien, syön maitorahkan mehukeiton kanssa, teen banaanipannareita tai munakkaan. Illalla tulee naposteltua porkkanoita tai pähkinöitä myös. Vaikka minulta vietiin leipä pois ruokavaliosta, saan silti syödä riisi-maissikakkuja, mikä on helpottanut paljon, vaikka en tietenkään saa laittaa mitään päälle ): 

riisimaissi-normal.jpg

                               rakkaus<3

 

Minulla oli joka viikko myös yksi cheat-päivä, jolloin sain syödä herkkuja ja juoda alkoholia, mutta nyt olen päättänyt jättää senkin pois, että pääsisin nopeampaa tavoitteisiini. Annan itselleni kuitenkin luvan juoda aina sillointällöin, koska en halua olla itselleni liian ankara ja hauskaa saa ja täytyy pitää ;) 

Keep up the good work!

-Anna-Kaisa